Esküvői idézetek

1. Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része.
– Melyik az a rész?
– Az, amikor te meg én mi leszünk
(Micimackó)

2. Ekkor így szólt a királyfi: Te az enyém, én a tied, mától fogva senki ember fia el nem választ bennünket egymástól.
/Magyar Népmesék/

3. “A homokdűnék a széllel változnak, de a sivatag ugyanaz marad. Így lesz a mi szerelmünkkel is.”
(Paulo Coelho)

4. “Meghajtom magamat szerelmes szívedhez, Lehajtom fejem szerény életedhez, Életem öröme, vígságom legyen, S bánatunk, és fájdalmunk is közös legyen. ”
/Vőlegény/

5. “Tégy örökké boldoggá engemet, Neked adom tiszta lelkemet, Légy hozzám kedves és türelmes, Mert együtt élni csak így érdemes.”
/Mennyasszony/

6. “Tanum legyen az ég, A föld, a tenger, A sok madár, a hal, minden ember, Neked adom a szívemet, senki másnak, Az életemet meg mellé ráadásnak.”
/J. W. Goethe/

7. “Én nem tudom mi ez, de jó nagyon, elrévedezni némely szavadon, mint alkony ég felhőjén, mely ragyog, és rajta túl derengő csillagok.”
/Juhász Gyula/

8. “Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval, Csak te, csak én, örökké és holtodiglan.
Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni, lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni.”
/Stendhal/

9. “Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
/Saint-Exupéry/

10. “Öregedjünk meg együtt, A sors bármit is rendel. Így állunk elébe mi, Ketten, egy szerelemmel.”
/John Lennon/

11. “… szél vagy zápor talán, vagy egyszerűen az, hogy létezel mozdítja meg itt és most a világot.”
/Pilinszky/

12. “Jó érezni, hogy szeretlek. Nagyon és egyre jobban. Ott bujkálni két szemedben, Rejtőzködni mosolyodban. Érezni, hogy szemeid már Szemeimben élnek és néznek, S érezni azt, ha szép, veled szép És csak veled teljes az élet.”
/Illyés Gyula/

13. “Amikor megszólal az orgona zenéje, Elhangzik mindkettőnk ajkán az igen, Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze, Szeretni akarlak és megtartani, mindörökre. Kezem feléd nyújtom, szívem neked adom, Melyet soha vissza nem kérek.”
/Ady Endre/

14. “Nem ígérek kincset, csillagot, Csak hű szívet adhatok, Érzem másé nem lehetsz, Én is csak a Tied, ha igazán szeretsz.”
/Goethe/

15. “Köszönöm az életnek, hogy Téged megadott. Köszönöm a sorsnak, hogy hozzám elhozott. Áldom azt az utat, amelyre most lépünk, Vigyázz rá, hogy róla soha le ne lépjünk!”
/Pilinszky/

16. “Ismerem azokat a szavakat, amelyeket még ki sem ejtettél. Már tudom hová tartasz, mikor még el sem indulsz. Tudok a féltett titkaidról, amiket mélyen elrejtesz. Mindent tudok rólad, kedvesem, nem vagyok kém, csak szeretlek!”
/Jim Morrison/

17. “Akit párodul melléd rendelt az ég, Becsüld meg, szorítsd meg kezét, És ha minden álmod valósággá válik, Akkor se feledd el, Légy hű mindhalálig!”
/Madách/

18. “Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk”
/Goethe/

19. “Összedőlhet fenn a magas ég, Leomolhat minden, ami ép. Egy a fontos, hogy Te szeress, Minden más csak semmiség. Örök életet élsz énvelem, Vár reánk a kéklő végtelen. Mert a sors egymásnak szánja, Kiket összeköt a szerelem.”
/Edith Piaf/

20. “Nem tudod, mit rejt a sorsod Mosolyt hoz-e vagy könnyeket Tanuld meg hát feledni a rosszat, S őrizd meg a boldog perceket.”
/Hemingway/

21. “A boldogságot nem lehet ajándékba kapni,
Egyetlen titka: adni, mindig csak adni.
Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,
És sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet.”
/Goethe/

22. ” Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani egy lelket,
amely annyira erős, hogy fölemel bennünket,
s annyira gyönge, hogy éppolyan szüksége van reánk,
mint nekünk őreá,”
( Paul Gerardy)

23. ” Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább.
Az élet viharában te vigyázol rám.
Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem,
S hogy megosztod az életed velem.”
(Vörösmarty)

24. Bizony mondom, elmúlik e világ.
És bizony mondom, megmaradok én.
S bizony, ha két szív egy ütemre dobban,
Az egy ütemben ott dobbanok én.
(Reményik Sándor)

25. A jó házasságban nincs egyenlőtlen és egyenlő. Mindkét fél hiányt tölt be a másikban, mindkettő gondolatot ad a gondolatnak, célt a célnak, akaratot az akaratnak, s így gazdagodnak ők.
Egy lélek és egy test, Együtt dobbanó szív: egy élet.
(Alfred Tennyson)

26. S ha jön az este, langyos szél susog,
fátylaid játékosan megsuhognak,
s baráti mosolyát a csillagoknak
együtt nézzük majd , ifjú házasok.
(Paul Verlaine)

27. Öleljük meg egymást, szívesen, meghitten, és szeressük egymást: úgy áld meg az Isten.
(Arany János)

28. A tökéletes szeretet nem ismer félelmet: mivel mindenét odaajándékozta, semmije sem maradt, amit elveszíthetne.
(Thomas Merton)

29. Tedd a kezed homlokomra, Mintha kezed kezem volna. Úgy őrizz, mint ki gyilkolna, mintha éltem élted volna. Úgy szeress, mintha jó volna, mintha szívem szíved volna.
(József Attila)

30. Szeretem a mosolyod S könnyeid egyaránt, Szeretem erényid Tiszta sugárzását, Szeretem hibáid Napfogyatkozását, Szeretlek kedvesem, Szeretlek tégedet, Amint embernek csak Szeretni lehet.
(Petőfi Sándor)

Meghívó szövegek

1. Csak a Rock örök! De mi azért megpróbáljuk. A próbálkozás nyitánya 2012. április 29-én, Debreceni Városháza Házasságkötő termében, A Városmajor u. 44. szám alatt, 15.30-kor lesz. A második felvonás 18.00 órától veszi kezdetét, a Forgó Étteremben. Ameddig bírjátok. Ameddig bírjuk.

2. A király legkisebb leányának Borbálának kezét Bence lovag nyerte el. Kézfogójukra a násznép messze földről hivatalos. György tiszteletes napok óta gyakorolja az imákat a szolganép pedig feni a késeket. Az ökörsütéshez a kertben sátrakat állíttattak, és akár száz hordót is csapra vernek a jeles napon. Ezúton invitálunk hetedíziglen, hogy szem- és fültanúja legyetek annak, hogy az úr 2006 évének július havának 4-ik napján sötétedéskor (16. Órakor) a Zsámbéki Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében, majd a Görög Katolikus Templomban örök hűséget fogadunk egymásnak. Azt követően kezdődhet a hét napig tartó vigasság!
3. Kedves Barát és Rokon! Eljött a nap, amit annyira vártunk, kéz a kézben az oltárig meg sem állunk. Elmondjuk egymásnak, amit eddig is tudtunk, ezzel megpecsételjük további sorsunk. A nagy izgalomra együnk-igyunk egyet, sok szeretettel várunk Benneteket 2012. június 6-án 17 órakor a kübekházi Abigél Panzióban tartandó esküvőnkre. A ceremóniát követő fergeteges mulatozáson is számítunk részvételetekre!
4. Itt van, eljött végre a nagy nap mikor szív a szívnek huséget fogad. Legyenek hát tanúi ezen eseménynek, s jelenlétükkel tiszteljenek meg bennünket. 2005. június 22-én 17 órakor fogadunk egymásnak örök huséget a Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal házasságköto termében.
Szeretettel meghívjuk ezen eseményre majd az ezt követo vacsorára. Szíves megjelenését 14 órától várjuk. Táviratcím: 2764 Tápióbicske, Petofi út. 4.

5. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, legyenek velünk életünk legszebb perceiben, 2012. március 20-án 15 órakor a székesfehérvári Mátyás király krt 3. szám alatti házasságkötő termében, majd 17 órakor a Bazilikában tartandó esküvőnkön, (és az azt követő vacsorán.)
6. Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk vadházasságunknak és 2012. április 16-tól már hivatalos formában is összetartozunk. Kedves rokonaink és barátaink társaságában szeretnénk ezt megünnepelni, ezért mindenkit szeretettel várunk a székesfehérvéri Zeneiskola Dísztermében (Mátyás K. krt 3.) a 16 órakor kezdődő ceremóniára. Hogy ne gyertek hiába, vendégül látunk benneteket ezt követően a Kodolányi Főiskola aulájában tartandó dínom – dánomon.
7. Ezúton szeretnénk tudatni, hogy az Úr 2012. éve május szent havának 20. napján frigyre lépünk Templomi ceremónia kezdete: 16 órakor a Bazilikában, Polgári esküvő kezdete: 17.30 órakor a Mátyás király körút 3. sz. alatt. Szeretnénk, ha ezen a számunkra oly fontos eseményen velünk lennének.
8. Miután meggyőződtünk arról, hogy nekünk együtt a legjobb, a sikeres folytatás érdekében 2012. március 30-án összeházasodunk. Reméljük , hogy velünk osztozol e nagy nap örömeiben és megtisztelsz minket jelenléteddel a ceremónián,majd az azt követő dínom – dánomon.
Program: – Vendégfogadás: 15.00 órától a Vasmacska Étteremben
– Polgári esküvő: 16.30-kor a szombathelyi Városháza dísztermében
– Templomi esküvő: 17.30-kor a Szent Erzsébet templomban.
Visszajelzést kérünk a 94/457-628-as számra.

9. Ezen cédula mindenkori birtoklója szívéjjel értesíttetik, hogy egyrészről Tóth Szilvia mint gyűrűs menyasszony, másrészről Garek László mint boldog vőlegény 2012. október havának 23. napján a déli harangozás után nyolcadfél órával (16.00) az Arany János utca 14. szám alatt fellelhető Bazilikában, megtartják frigyüket és a házasság szent kötelékét választják. Ezen iromány olvasója ezennel feljogosíttatik a fennkölt ceremónián való részvételre, amely célból kéretik ünnepi gúnyáját felöltve, s szívét lelkét díszbe öltöztetve a fent nevezett helyen és időben tiszteletét tenni, majd a mulatságon részt venni.
10. Éva és Ádám
Örömmel értesítjük Önt és kedves családját, hogy örök hűséget esküszünk egymásnak,
ezért szeretettel várjuk 2016. augusztus 11-én 16 órakor
a pécsi polgármesteri hivatal házasságkötő termében, majd a római katolikus templomban tartandó esküvőnkön.

11. Éva és Ádám
Hódolva a hagyományoknak és eleget téve az előzetes várakozásnak
2016. augusztus 11-én 18 órakor
összeházasodunk a ceglédi Szent Péter templomban. Ebből az alkalomból szeretettel meghívjuk Önöket esküvőnkre és az ünnepi vacsorára a ceglédi Betyár csárdába.

12. Örömmel tudatjuk, hogy megszületett döntésünk, miszerint szerelmünket és együttélésünket házassággal pecsételjük meg. Szeretettel meghívjuk Önöket, hogy vegyenek részt ezeken az ünnepélyes pillanatokon 2015. július 12-én 17 órakor a Várkápolnában. Ezt követően a Halászbástya étteremben vacsora vár bennünket, ahol zeneszó mellett szeretnénk minden szerettünkkel együtt mulatni. Megjelenésükre feltétlenül számítunk!
13. Tudjuk, hogy sok férfit és nőt taszítunk ezzel a kétségbeesésbe, de úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk. E jeles esemény 2015. július 4-én lesz 14 órakor az I. kerület házasságkötő termében, majd 15 órakor a budavári evangélikus templomban. Szeretettel várunk benneteket az esküvőre és az ezt követő vacsorára!
14. Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az „én sose adom be a derekamat” című fejezetnek és 2015. február 20-án önként és dalolva összekötjük életünket. Ezúton meghívunk Téged és a családodat, hogy legyetek szem-és fültanúja ennek a nem mindennapi eseménynek. Egyházi esküvőnket a Szent Imre Plébánián tartjuk 15 órakor, majd 16 órakor az anyakönyvvezető előtt mondjuk ki a boldogító igent. Ezt követően féktelen mulatozásba kezdünk és számítunk ebben is rátok.
15. Összeesküvés alapos gyanúja miatt Éva és Botond ügyében a címzetteket a szegedi Polgármesteri Hivatalba 2015 év október hó 17 napján 16 órára kitűzött vallomástételre, 17 órára a katolikus templomba eskütételre és az azt követő vacsorára megidézem.
16. Szeretettel meghívunk Téged és kedves családodat azon esemény okán, mivel maradék eszünket is elveszítve 2015. szeptember 12-én megbilincseljük egymást a VI. kerület házasságkötő termében.
17. Kedves Családunk, Barátaink: Násznép! Örömmel adjuk hírül, hogy elhatároztuk magunkat, összeházasodunk! Boldogan kötjük össze örökre életünk, kedves Rokonaink, lelkes Barátaink és a Magunk legnagyobb örömére. Szeretnénk, ha velünk együtt izgulnál, örülnél és ünnepelnél ezen a páratlan napon! Nagy szeretettel várunk 2015. június 6-án 13 órakor a Barabás Villában tartandó esküvőnkre és az azt követő lagziba.
18. Még néhány nap…és 2015. június 13-án örök hűséget esküszünk egymásnak. E számunkra oly fontos esemény boldog pillanatait szeretnénk megosztani rokonainkkal és barátainkkal, ezért sok szeretettel várunk Téged és kedves családodat 17 órakor a XII. kerületi házasságkötő teremben és 18 órakor a Kútvölgyi Boldogasszony Kápolnában tartandó esküvőre, valamint az azt követő ünnepi vacsorára.
19. Szeretettel küldjük meghívóinkat szerte az országban, hogy legyetek részesei esküvőnknek 2015. augusztus 15-én 16 órakor a 11. kerületi Polgármesteri Hivatalban, 17 órakor a Szent Mihály templomban, majd az ezt követő vacsorán. Szeretettel várunk Téged és a családodat.

20. Szabó Imre és neje, valamint Horváth Zoltán és neje sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, hogy legyenek velünk gyermekeink Zsuzsa és Zoltán egybekelésének legszebb perceiben 2015. május 16-án 15 órakor a VII. kerület Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, majd 17 órakor a Bazilikában tartandó esküvőjükön.